woensdag, december 24, 2008

Vader blijft in cel met Kerst

Vader blijft in cel met Kerst

AMERSFOORT - Vaders stoel blijft leeg met kerstmis bij een Amersfoorts gezin. Dat is het gevolg van een uitspraak van de voorzieningenrechter in Utrecht in een kort geding dat de Amersfoortse vader had aangespannen tegen het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdrage (LBIO). De vader vroeg de rechtbank op de dag voor kerst om opheffing van de gijzeling, maar de rechter wees dat af.
De Amersfoortse vader is ruim zes jaar geleden door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot het betalen van 180 euro alimentatie per kind per maand voor zijn twee kinderen. Omdat de man al die jaren bijna niets heeft betaald, is er een betalingsachterstand ontstaan van ongeveer 30.000 euro.

Ook over die betalingen zijn verschillende rechtszaken gevoerd. In mei bepaalde de rechter dat de Amersfooorter zou worden gegijzeld wanneer hij niet betaalde. Op 18 december werd de man opgehaald door een deurwaarder. De Amersfoorter was toen in het gezelschap van zijn 12-jarige zoon die inmiddels bij hem woont. De Amersfoorter zit nu vast.

Raadsman C. van Oppen vroeg de rechter om de gijzeling op te heffen. De raadsman stelde dat de Amersfoorter, die ooit heel rijk was toen hij zijn internetbedrijf had verkocht, inmiddels volkomen blut is. De Amersfoorter heeft geen geld en zal het door deze gijzeling ook niet krijgen, stelde de raadsman. De advocaat vroeg vrijlating zodat de kinderen de kerstdagen met hun vader konden doorbrengen.

De advocaat van het LBIO benadrukte dat de Amersfoorter verschillende rechterlijke vonnissen heeft genegeerd. Dat moet zwaarder wegen dan het belang van een kind, stelde deze advocaat. Deze advocaat betoogde dat de Amersfoorter al die jaren weigert om inzicht te geven in zijn financiële positie. Daardoor zijn verzoeken om verlaging of afschaffing van de alimentatie niet in behandeling genomen.
AD.nl - Amersfoort - Vader blijft in cel met Kerst

Geen opmerkingen: