maandag, juli 28, 2008

B R I G H T :: Top 5 iPhone Apps

B R I G H T :: Top 5 iPhone Apps

Top 5 iPhone Apps

Top 5 iPhone Apps

De eerste lichting die wel een iPhone heeft weten te bemachtigen, kan de functionaliteit van het toestel uitbreiden met applicaties van derden via de App Store. Erwin raadt vijf gratis en vijf betaalde apps aan.


NB: De links openen in iTunes. Je hebt wel versie 7.7 nodig, die je gratis kunt downloaden. De Apps werken ook op een iPod Touch.


GRATIS APPS

5 :: Evernote
Een relatief nieuwe maar knap uitgevoerde Web2.0 dienst die je staat stelt notities te maken in tekst, beeld en geluid. Je notitites worden automatisch gesynchroniseerd tussen je iPhone, het web en je computer(s). Je kunt er ook voicememo's mee opnemen.


4 :: NetNewsWire
De iPhone-versie van de populaire newsreader. Is gekoppeld aan de NewsGator-dienst zodat je je feeds kunt synchroniseren tussen je iPhone, het web en je computer(s).


3 :: Remote
Met Remote bedien je draadloos vanaf je iPhone de muziek op je computer in iTunes of op je Apple TV. Remote werkt via wifi.


2 :: Buienradar
De beste Nederlandse app van dit moment en gezien het weer ook geen overbodige luxe om aan boord te hebben op je iPhone.


1 :: Shozu
De alles-in-een Web2.0 app waarmee je vanaf je iPhone uploads kan doen op diverse sites, waaronder Hyves, Flickr, Twitter, Facebook Blogger, WordPress, Typepad, Netlog, Picasa, YouTube en nog veel meer.


BETAALDE APPS

5 :: Twitterrific Premium (7,99)
Twitter-junkies gaan natuurlijk voor de betaalde versie van deze Twitter-dedicated app. Er is ook een gratis versie maar dan moet je genoegen nemen met reclame in beeld.


4 :: Texas Hold'em (3,99)
Dit pokerspel bestond al voor de iPod maar is nu opnieuw ontworpen voor de iPhone. In verticale modus zie je je tegenspelers, in horizontale zie je de tafel van bovenaf. De laatste modus spelt een stuk sneller.


3 :: iRSS (3,99)
iRSS is een generieke newsreader die niet gekoppeld is aan een dienst zoals NetNewsWire aan Newsgator. Let er wel op dat je versie 1.0.0.2 te pakken hebt.


2 :: Mobile Flickr (2,39)
Wat Twitterrific is voor Twitter is Mobile Flickr voor Flickr. Upload je foto's, bekijk je comments en maak favorites. Je hebt ook Exposure maar deze app is beter.


1 :: Super Monkey Ball (7,99)
Een verslavend platformspel van SEGA dat voor de bediening gebruik maakt van de accelerometer in je iPhone.

Geen opmerkingen: