woensdag, juli 16, 2008

Eis 3 jaar voor webcamgluurder

PAROOL: Misdaad - Eis 3 jaar voor webcamgluurder

Eis 3 jaar voor webcamgluurder

De officier van justitie heeft voor de Haarlemse rechtbank drie jaar cel geëist tegen de 'webcamgluurder' uit Culemborg. Foto ANP/Lex van Lieshout
HAARLEM - De officier van justitie heeft voor de Haarlemse rechtbank drie jaar cel geëist tegen de 'webcamgluurder' (22) uit Culemborg.

Van die drie jaar is een jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van tien jaar. De man wordt ervan verdacht met behulp van twee virussen de webcams van meisjes te hebben overgenomen, en via de beelden die hij daardoor kon maken, hun te hebben gedwongen naaktfoto's van zichzelf te sturen.

Hoewel tien meisjes slachtoffer zouden zijn geworden van de praktijken van de man, deden maar acht aangifte. Volgens het Openbaar Ministerie chatte de man via msn met de meisjes. Elke keer als hij een foto, zogenaamd van zichzelf, meestuurde, en de slachtoffers op de foto klikten, haalden ze het virus binnen.

Zo kon hij de webcam besturen en aan- en uitzetten. Als de meisjes naakt rondliepen, kon hij beelden van ze maken. Ook kon hij het wachtwoord van de hotmailaccounts van zijn slachtoffers wijzigen en zo bij hun lijst met msn-vrienden komen. Met de afbeeldingen chanteerde de man de meisjes. (HET PAROOL)

Geen opmerkingen: