dinsdag, juli 22, 2008

'Johnny Rotten is een racist'

SpitsNieuws : 'Johnny Rotten is een racist'

Johnny Rotten

'Johnny Rotten is een racist'

Kele Okereke, de zanger van Bloc Party, heeft tijdens een popfestival in Spanje afgelopen weekend rake klappen gekregen. Okereke vroeg aan Johnny Rotten van The Sex Pistols of Public Image Ltd. - een andere band van Rotten - ooit nog zal optreden. Dat kwam Okereke op een racistische scheldkanonnade van Rotten en enkele tikken van diens entourage te staan.

'Zwarte houding'

Aanvankelijk bleef het bij schreeuwen. Rotten riep onder meer tegen Okereke: "Jouw probleem is je zwarte houding." Vervolgens begonnen drie vrienden van Rotten op de Bloc Party zanger in te slaan. Yannis Philippakis van The Foals en Ricky Wilson van The Kaiser Chiefs moesten de vechtende partijen uit elkaar halen. Okereke hield enkele blauwe plekken, schrammen en een tand door zijn lip over aan de vechtpartij.

Okereke_gr01.jpgKele Okereke

Ras

De zanger van Bloc Party zegt op de site van de New Musical Express dat de vechtpartij hem nog niet eens zoveel kan schelen: "Juist het feit dat ze meteen racistisch waren. Iemand zo gerespecteerd en intelligent als Lydon (de echte naam van Rotten) zou beter moeten weten dan meteen ras erbij te halen."

Geen opmerkingen: