woensdag, juli 16, 2008

Geen zelfstandige prostituees op de Wallen - eikels!

PAROOL: AMSTERDAM - Geen zelfstandige prostituees op de Wallen

Geen zelfstandige prostituees op de Wallen

Projectontwikkelaar Wiggers vreest dat de vrouwen uitgebuit zullen worden. Foto ANP
AMSTERDAM - In de voormalige prostitutiepanden op de Wallen die ontwikkelaar NV Stadsgoed vorig jaar met hulp van de gemeente Amsterdam van seksbaas Charles Geerts kocht, komen geen zelfstandig werkende prostituees. Directeur Ronald Wiggers bevestigde woensdag een verhaal hierover in dagblad Metro.

NV Stadsgoed onderzocht in opdracht van stadsdeel Amsterdam-Centrum de mogelijkheid om ramen aan zelfstandige prostituees te verhuren. De projectontwikkelaar denkt echter de risico's van uitbuiting van vrouwen niet uit te kunnen sluiten, en trekt zich daarom uit het project terug.

Het stadsdeel wilde de voormalige sekspanden graag verhuren aan zelfstandige dames van lichte zeden. Het zou een uitgelezen mogelijkheid zijn om de prostitutie meer bonafide te maken en uit de sfeer van onderdrukking te halen.

Volgens Wiggers kan Stadsgoed niet de garantie geven dat prostituees hun verdiensten toch niet ergens moeten afstaan. In september vorig jaar kocht NV Stadsgoed achttien panden met in totaal 51 ramen van seksondernemer Geerts. Met de deal was ongeveer 25 miljoen euro gemoeid. Een aanzienlijk deel van dat bedrag werd betaald door de gemeente Amsterdam. (ANP)

Geen opmerkingen: