woensdag, juli 16, 2008

Drenkeling verdwijnt door stroming bij Hortus

PAROOL: AMSTERDAM - Drenkeling verdwijnt door stroming bij Hortus

Drenkeling verdwijnt door stroming bij Hortus

AMSTERDAM - De man die gisteren ter hoogte van de Muiderstraat in de gracht verdween, is door de diepte en de sterke onderstroming bij het Hortusplantsoen vermoedelijk helemaal meegevoerd tot het IJ.

Dat zegt de brandweer. Gisteren hebben duikers vergeefs een gebied afgezocht van vierhonderd meter rond de plek waar het slachtoffer het water in was gegaan. De man is vermoedelijk om half vier 's middags te water gegaan om te zwemmen. Twee vrienden zouden hem nog achterna zijn gesprongen toen ze hem niet meer boven zagen komen.

De politie en de brandweer hebben de zoekactie om vijf uur 's middags gestaakt. De kans dat de man nog leeft, is nihil, doordat hij langer dan een uur onder water is geweest.

Het is volgens een woordvoerder van de brandweer ook mogelijk dat de drenkeling ergens aan is blijven haken. ''Het zou kunnen dat hij ergens net buiten het zoekgebied hangt.'' In dat geval kan het nog lang duren voordat de man boven water komt. ''Dan praten we over een paar dagen, een week, misschien wel een maand.'' ''Als de man door de stroming toch is meegezogen naar het IJ, komt hij binnen een paar dagen boven water,'' aldus de brandweer. (HET PAROOL)

Geen opmerkingen: