maandag, juli 28, 2008

Brillen zijn de nieuwe it-bag

AD.nl - Showbizz - Brillen zijn de nieuwe it-bag

Brillen zijn de nieuwe it-bag

AMSTERDAM - 'C'est brilliant' was de show die zondag op de Amsterdam International Fashion Week hoge ogen gooide. Brillen en jonge ontwerpers gingen gezamenlijk de catwalk op onder het motto dat de bril -met of zonder zon- de nieuwe it-bag is.
Dick van der Niet, organisator van C'est brilliant: ,,Een bril is hét nieuwe fashion item voor volgend jaar. Door de terugvallende economie is een bril een beter betaalbaar accessoire dan een tas.''
De trends: mannenbrillen à la Woody Allen ook voor vrouwen, dunne pootjes en vintagevormen die klein en rond zijn. ,,Modeontwerpers gaan zich steeds meer bezig houden met het ontwerpen van brillen omdat er eer aan te behalen valt.''
Zonder sterkte
Actrice en tv-babe Hannah Verboom droeg bij de show een Oliver People's bril zonder sterkte. ,,Een bril is sexy en geeft je stijl toegevoegde waarde'', vond ze.
Van der Niet en überstylist Bastiaan van Schaik hadden vier jonge ontwerpers gevonden met een actuele collectie om te combineren met de brillen.
Eén van hen was Rianne de Witte, die voor Wendy van Dijk en V&D een collectie had ontworpen en nu met haar eigen debuut kwam. Clean chique waren haar ontwerpen, gemaakt met een geraffineerde eenvoud en eerlijk geproduceerd.
De finale van de fashion week was Daite by Tessa Koops. Een kakofonie aan prints ging over de catwalk in de vorm van jurkjes, blouses met leggings en sportwear style.

(ANP)

Geen opmerkingen: