maandag, juli 28, 2008

Gehandicapt lawaaigezin huis uitgezet

SpitsNieuws : Gehandicapt lawaaigezin huis uitgezet

Gehandicapt lawaaigezin huis uitgezet

Het Spijkenisser 'lawaaigezin' is "kapot" van de beslissing van de rechter. Deze heeft besloten dat het gezin zijn huis moet verlaten na verschillende klachten over de luidruchtigheid van twee meervoudig gehandicapte dochters.

"Ik liep al met een zware tank achter op mijn rug, maar nu heeft iemand er ook nog een loodzware steen bovenop gelegd", aldus de 49-jarige vader in het AD. "Mijn vrouw haar batterij is helemaal op. M'n kinderen heb ik het nog niet verteld. Zij zouden het niet begrijpen."

Energie

De man die graag anoniem wil blijven, "zit vol onbegrip." Hij heeft zijn huis al zo enorm geluidsarm gemaakt. Zo is er een dubbele muur geplaatst, tafels en stoelen zijn aan de grond vastgemaakt en deuren zijn gehalveerd, zodat de twee kinderen van 8 en 6 jaar er niet op kunnen bonzen. "Het probleem met de meisjes is dat ze veel te veel energie hebben, kort slapen, enorm veel kracht hebben en hard tegen dingen slaan of roepen."

De slaapkamers van de twee zijn ook volledig aangepast. "Ze slapen in 'horrorkamers'. Ze zijn helemaal leeg, er staat zelfs geen kast in, want daar zouden ze tegen aan kunnen slaan. Ze hebben alleen een bed en dat zit vastgemaakt aan de muur."

Vervangende woonruimte

Desondanks hebben de buren last van de kinderen. Het buurmeisje, dat met haar kamer grenst aan die van de gehandicapte meisjes, wordt geregeld wakker. De buren betalen daarom geen huur meer aan huisbaas De Leeuw van Putten. Die stapte naar de rechter om uitzetting van het herriegezin te eisen.

De 49-jarige vader zegt het huis niet te verlaten totdat er een vervangende woonruimte is. "Wij gaan niet op straat slapen".

Geen opmerkingen: