woensdag, juli 16, 2008

'Google bouwt toch aan gPhone'

'Google bouwt toch aan gPhone' | Nieuws | Telecom | Computable.nl


'Google bouwt toch aan gPhone'
Google phone gPhone Android

De topmannen van Google zwengelen zelf de geruchtenstroom aan dat ze bezig zijn met de gPhone, een smartphone van het merk Google. Eerder zeiden ze alleen te werken aan Android, een opensourcebesturingssysteem voor mobiele telefoons.

De afgelopen dagen is flink gespeculeerd over de verschijning van de gPhone, de mobiele telefoon van Google. In 2007 meldde het bedrijf alleen bezig te zijn met Android, het inmiddels veelbesproken besturingssysteem voor mobiele telefoons, en dat er geen plannen waren voor een eigen telefoontoestel.

Op 13 juli 2008 gaven Google-oprichters Larry Page en Sergei Brin samen met ceo Eric Schmidt echter de indruk dat hun onderneming wel degelijk overweegt een eigen gPhone-toestel te bouwen. Volgens de tv-website Hollywood Reporter sprak het trio over hoe hun bedrijf met een mobiele telefoon onder eigen merknaam de iPhone van Apple zou kunnen vervangen. Dat is weliswaar geen harde quote maar toont wel dat Google met meer bezig is dan alleen besturingssysteem Android.

Geen opmerkingen: