maandag, juli 28, 2008

Locoburgemeester sluit De Lach

PAROOL: Misdaad - Locoburgemeester sluit De Lach

Locoburgemeester sluit De Lach

Posterwinkel De Lach is tot sluiting gedwongen. Foto www.moviepostersdelach.com
AMSTERDAM - Posterwinkel De Lach, volgens buurtbewoners de oudste coffeeshop van Amsterdam, is tot sluiting gedwongen.

De winkel werd gisteren op last van locoburgemeester Eric van der Burg gesloten. Politieonderzoek had aangetoond dat in de aan de Eerste Bloemdwarsstraat gevestigde winkel in softdrugs werd gehandeld.

Dat is voor buurtbewoners geen verrassing. Het gebeurde daar al dertig jaar, eerst openlijk, later met de posterwinkel als dekmantel, zegt een van hen. De politie trof in de posterwinkel tweeƫnhalve kilogram hasjiesj aan. Dat geldt als een flinke handelshoeveelheid. Ter vergelijking: coffeeshops die onder het gedoogbeleid vallen, mogen maximaal vijfhonderd gram in huis hebben.

De posterwinkel valt niet onder dat beleid en mocht helemaal geen softdrugs hebben. De winkel is volledig met spaanplaat dichtgetimmerd.

Omwonenden en winkeliers in de straat zijn niet blij met de politieactie. Zo'n dichtgetimmerd pand geeft de indruk dat je in een achterbuurt zit, in plaats van in de Jordaan, zegt een van hen.

Bij de sluiting gisteren is niemand aangehouden. ''Dat gebeurde twee weken geleden wel,'' zegt een buurtbewoner die anoniem wil blijven. ''De winkel was net open, er arriveerden vijf politieauto's. Wel vijftien politiemensen gingen de winkel binnen. Daar troffen zij een verkoper aan. De eigenares werd thuis aangehouden en is een dag vastgehouden.''

De politie wil de aanhouding niet bevestigen en doet geen mededelingen over het onderzoek.

Geen opmerkingen: