maandag, juni 02, 2008

Revision3 overweegt aanklacht tegen Mediadefender na dos-aanval

Revision3 overweegt aanklacht tegen Mediadefender na dos-aanval | Tweakers.net Nieuws

Revision3, een bedrijf dat video online distribueert, overweegt een rechtszaak te beginnen tegen Mediadefender, nadat zijn netwerk plat ging door een gerichte dos-aanval van de antipiraterijfirma.

Revision3 logoRevision3 draait een eigen torrentracker om programma's efficiënt te distribueren, zoals de populaire video's van Diggnation. Door een verkeerd geconfigureerde server werd de tracker echter ook door piraten gebruikt voor het aanbieden van auteursrechtelijk beschermd werk. Mediadefender, een bedrijf dat p2p-netwerken probeert te ontwrichten in opdracht van de film- en muziekindustrie, bemerkte dat en bestookte de tracker met vervalste torrentdata. Systeembeheerders van Revision3 merkten uiteindelijk de verkeerd geconfigureerde tracker op en sloten vorig weekend de toegang af voor torrents die niet gerelateerd waren aan Revision3. De software van Mediadefender detecteerde daarop dat zijn vervalste torrentbestanden niet meer opvraagbaar waren en bombardeerde vervolgens de tracker met achtduizend syn-packets per seconde. Door deze dos-aanval werd niet alleen de torrentracker onbereikbaar, maar ook de website, rss-server en de interne e-mailserver gingen plat.

Jim Louderback, ceo van Revision3, stelt tegenover Dailytech dat zijn bedrijf door de aanval aanzienlijke schade heeft geleden en dat zijn systeembeheerders voldoende bewijsmateriaal hebben verzameld om aan te kunnen tonen dat Mediadefender de schuldige is, waaronder een packettrace. Volgens Louderback zou Mediadefender inmiddels aan hem hebben toegegeven dat de Revision3-tracker gedurende enkele maanden is geïnfiltreerd met fake torrents, maar de antipiraterijfirma ontkent het bedrijf te hebben gebombardeerd met sync-verzoeken. De Mediadefender-servers zouden slechts om de drie uur geprobeerd hebben om het contact met de verwijderde neptorrents te herstellen.

Revision3 onderzoekt nu welke juridische stappen genomen kunnen worden om zo de geleden schade vergoed te krijgen, terwijl de FBI een onderzoek is begonnen naar de zaak. De methoden van Mediadefender, dat overigens al enige tijd kampt met financiële problemen, zijn hoogst omstreden. Niet alleen probeert het bedrijf met vervalste torrentbestanden p2p-sites te bestrijden, maar het uit tweeduizend systemen bestaande serverpark van Mediadefender blijkt ook mogelijkheden te hebben om gerichte dos-aanvallen uit te kunnen voeren. Dat laatste is strafbaar in de VS. Louderback verzucht dat hij nog 'blij' is dat zijn bedrijfsnetwerk plat ging: "Stel je voor dat Mediadefender een tracker ontdekt in het netwerk van een ziekenhuis of een alarmcentrale? Als het ons kan overkomen, dan kan het bij hen ook gebeuren."

Geen opmerkingen: