dinsdag, juni 03, 2008

'Cabaretier Theo Maassen valt filmploeg aan'

Elsevier.nl - Society - 'Cabaretier Theo Maassen valt filmploeg aan'

'Cabaretier Theo Maassen valt filmploeg aan'

dinsdag 3 juni 2008 12:39

Theo Maassen, die dit weekend de peperdure camera van een persfotograaf kapot gooide, heeft nu een filmploeg 'aangevallen'. Twee medewerkers van Campus TV zeggen te zijn bedreigd door de 'agressieve' cabaretier.

Theo Maassen
Theo Maassen zou nu een filmploeg hebben aangevallen

De filmploeg van de Amsterdamse internetzender voor jongeren stond te filmen bij het huis van Maassen. Hij pakte volgens de jeugdige makers de opnames af omdat hij niet wilde dat zijn huis herkenbaar in beeld kwam.

Aangifte
Maassen rukte aan de camera en wist het bandje te bemachtigen. Campus TV zegt aangifte te doen als hij het bandje niet teruggeeft.

De cabaretier kon afgelopen weekend tijdens het Amsterdam Comedy Festival ook al zijn woede niet inhouden en sloopte de camera van een persfotograaf.

Sorry
Uiteindelijk berustte deze hele zaak op een 'communicatiefout'. Maassen had met de organisatie afgesproken dat er tijdens zijn show geen foto's gemaakt zouden worden, maar de fotograaf was hiervan niet op de hoogte gebracht.

Maassen maakte zijn excuses en beloofde de camera te vergoeden, waarop de gedupeerde journalist de aanklacht liet vallen.

Door Robin van der Kloor

Maassen en de wet

De cabaretier, ook bekend van het sketchprogramma de Mannen van de radio, komt wel vaker in aanraking met justitie en politie.

  • In 2000 werd hij veroordeeld wegens het betasten van een vrouw tijdens een show. Maassen zat net in een passage over orale seks, toen de vrouw, te laat, binnenkwam
  • In 2001 kreeg hij een taakstraf, omdat hij de UEFA-Cup van PSV had gestolen
  • In 2007 gaf hij tijdens Studio Voetbal van de NOS een plaquette van de PSV-deelname aan een Supercup terug aan de club

Geen opmerkingen: