woensdag, juni 11, 2008

iPhone 3G naar Nederland

AD.nl - Multimedia - iPhone 3G naar Nederland

iPhone 3G naar Nederland

ROTTERDAM - De eerste generatie iPhone heeft Nederland alleen in gehackte vorm vanuit de VS bereikt. De nieuwe tweede generatie ligt vanaf 11 juli in de winkel. Met een T-Mobile simkaart.
afbeelding vergroten De iPhone 3G. FOTO APPLE
Er was maandagavond op de World Wide Developpers Conference (WWDC 2008) maar voor een ding belangstelling tijdens de speech van Apple-goeroe Steve Jobs , de nieuwe iPhone.

En die krijgt vrijwel alles wat de afgelopen maanden in het geruchtencircuit al was uitgelekt. Belangrijkste: 3 G, een supersnelle internetverbinding dus; voor de kenners: draaiend op HSDPA. Volgens Apple zelf zou daarmee de 54G van een wifi-verbinding gehaald moeten kunnen worden. Maar dat gaat dan wel ten koste van de batterijduur: de nieuwste generatie iPhone gaat maar half zo lang mee voor hij weer aan de oplader moet. De spreektijd is nog maar 5 uur, in plaats van de 10 uur nu.

Tweede belangrijke troef, de nieuwste iPhone krijgt een GPS-chip. Daarmee is navigatie mogelijk zonder aparte bluetooth GPS. Apple heeft nog geen contract met een leverancier van navigatiesoftware, maar die kun je er natuurlijk wel los bij kopen. Ook plaatsbepaling en routering met Google Maps is veel nauwkeuriger mogelijk dan op basis van het netwerk van gsm-masten.

Er komen drie types iPhones 3G: een zwarte met 8 GB opslag en een zwarte en witte met 16 GB, Een rode, zoals ook in het geruchtencircuit werd genoemd, is er (nog) niet.

De iPhone 3 G komt op 11 juli beschikbaar in 22 landen, waaronder dus Nederland. De 8 GB-versie gaat 199 euro kosten, de 16 GB-versie €299,-. Vergeleken met de Nokia N95 8 GB en de HTC Touch Diamond, de enige vergelijkbare toestellen, is dat ronduit goedkoop te noemen.

De nieuwste iPhone is vanaf 11 juli in Nederland exclusief verkrijgbaar in combinatie met een abonnement van T-Mobile. Hiermee is T-Mobile de enige mobiele provider in Nederland die de nieuwe iPhone in haar assortiment heeft.
iPhone 3 G: vanaf 11 juli te koop in Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.
http://www.apple.com/iphone
iPhone duurder dan je denkt

Geen opmerkingen: