dinsdag, juni 03, 2008

Dringen voor peperduur Rieteiland Oost

PAROOL: Wonen - Dringen voor peperduur Rieteiland Oost

Dringen voor peperduur Rieteiland Oost

Het toekomstige Rieteiland Oost.
AMSTERDAM - Het 'rijkeluiseiland' van IJburg trekt veel gegadigden. Voor de negentig vrije kavels op Rieteiland Oost zijn circa driehonderd serieuze kopers. De goedkoopste stukken grond kosten 375.000, de duurste circa 700.000 euro - de kosten voor de bouw van het huis niet meegerekend.

Rieteiland Oost moet het Beverly Hills van IJburg worden, met villa's, riante tuinen en privésteigers. Er komen tennisbanen en een manege. De bebouwing bestaat geheel uit vrije kavels,er zal geen sociale huurwoningen te vinden zijn.

De kavels, die in erfpacht worden uitgegeven, zijn gemiddeld vierhonderd vierkante meter groot en bijna alle stukken grond liggen aan het water. Gisteren is de inschrijving gesloten; momenteel worden de inschrijvingen geteld en naar verwachting eind deze week zal de notaris de loting verrichten. Voor alle kavels - dus ook de duurste - zijn geïnteresseerden, zegt Hugo Sanders, de ontwikkelingsmanager voor de vier consortia die het elite-eilandje samen ontwikkelen.

Dat er veel geïnteresseerden voor de kavels waren, was al eerder duidelijk: 2800 mensen gaven zich online op als belangstellende. De afgelopen twee weken hebben circa achthonderd geïnteresseerden een informatiepakket bij het informatiepunt opgehaald. In de zomer van volgend jaar begint de bouw. (HET PAROOL)

Geen opmerkingen: