vrijdag, juni 06, 2008

Wat willen vrouwen toch met die slechte mannen?

Elsevier.nl - Weblog - Wat willen vrouwen toch met die slechte mannen?

Wat willen vrouwen toch met die slechte mannen?

woensdag 4 juni 2008 14:07

De Oostenrijkse horroropa, die doodenge en zeer onaantrekkelijke Joseph Fritzl, mag nog zulke schanddaden hebben bedreven – alleen al je dochter verkrachten gaat elke voorstelling te boven, laat staan dat je ook nog kinderen krijgt van die dochter en zo'n tweede gezin 24 jaar verborgen houdt – vrouwen trekken zich daar niets van aan.

Net als de Belgische kinderverkrachter en moordenaar Marc Dutroux krijgt ook hij kennelijk talloze liefdesverklaringen toegestuurd in de gevangenis.

Zou 'het monster van de Ardennen' Michel Fourniret, die onlangs is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens het verkrachten en vermoorden van kleine meisjes, zich ook op zoveel damesbelangstelling mogen verheugen?

Diepe emotie
Het zou me niks verbazen. Een man in de gevangenis maakt blijkbaar een diepe emotie los bij vrouwen. Dat ze zulke mannen liefdesbetuigingen sturen, is natuurlijk beschamend voor de hele sekse.

De ene helft van de vrouwen zit maar tegen dat glazen plafond te beuken en de andere helft bederft dat weer door zulke idiote dingen te doen.

Er zijn vast ook wel mannen die brieven schrijven aan vrouwen in de gevangenis, maar daar hoor je dan weer minder van – er zijn natuurlijk ook niet zoveel misdadige vrouwen als mannen, en zeker niet van het niveau van de drie bovengenoemde types, al hebben die vaak hulp gehad van hun echtgenote.

Griezels
Waarom doen vrouwen dat? Omdat vrouwen denken dat ze mannen kunnen veranderen. Ze storten zich werkelijk handenwrijvend op die griezels.

Het is een soort verpleegsterssyndroom. Over het huwelijk is wel eens gezegd dat mannen trouwen met een vrouw van wie ze hopen dat die niet verandert, en vrouwen met een man van wie ze juist hopen dat die dat wel doet. Dankzij hen.

Niets maakt een vrouw zo gelukkig als een bekeerde zondaar, vooral wanneer ze die zondaar zelf hebben bekeerd. Ik ken talloze vrouwen - sterker nog, ik heb het zelf ook wel eens gehad – die zich willen ontfermen over een slechte en zondige man, zo één die drinkt en vreemdgaat, want ze denken dat die man eigenlijk heel ongelukkig is diep van binnen en snakt naar verlossing en die kunnen zij bieden!

Rare streken
Als ik van hem hou, denken ze, dan zal hij al die rare streken achterwege laten en dan zal hij met mij samen kiezen voor diepgang en eeuwig geluk. Vrouwen vallen toch al op wat ze vaak koket 'foute' mannen noemen. Lekker spannend! Nou, veel fouter dan dit soort kan je het niet krijgen.

En in het geval van deze misdadigers komt daar nog een enorm groot pluspunt bij: die kerels zitten vast in de gevangenis en kunnen hem dus niet smeren, waar loslopende mannen vaak best goed in zijn. Dat moet voor vrouwen onweerstaanbaar zijn. Die kunnen die arme misdadigers jarenlang bepraten en bewerken en daar is geen ontsnappen aan.

Geen opmerkingen: