dinsdag, juni 24, 2008

'Amsterdam één grote tippelzone' - tja wat vreemd hé ?

'Amsterdam één grote tippelzone' - Binnenland - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [binnenland]

'Amsterdam één grote tippelzone'

door Richard van de Crommert
AMSTERDAM -  De Amsterdamse Wallen 'verplaatsen' zich. Terwijl het 'red light district' door de gemeente wordt uitgekamd, zoeken veel prostituees op andere locaties in de stad hun heil. Op de Spuistraat is geen raam meer te krijgen.

Een week geleden was er nog wat werkruimte te huur voor prostituees in de Amsterdamse Spuistraat. Inmiddels zou alles bezet zijn.
Een week geleden was er nog wat werkruimte te huur voor prostituees in de Amsterdamse Spuistraat. Inmiddels zou alles bezet zijn.
Foto: de telegraaf
Ook kroegen worden bezocht op zoek naar klanten. "Door het beleid van de gemeente is de hele stad één tippelzone geworden", zegt Metje Blaak van De Rode Draad, belangenorganisatie voor prostituees. Op de Spuistraat is de verplaatsing van de Wallen het meest zichtbaar. Was tot enkele maanden geleden het aantal ramen nog beperkt, nu zijn de panden volledig verhuurd. Niet alleen de begane grond en de eerste etage, maar ook de verdiepingen erboven zijn bezet.

"De vraag naar onze diensten blijft gewoon overeind", zegt een prostituee op de Spuistraat. Ze betreurt de komst van meer prostituees. " Het is allemaal extra concurrentie", vindt ze.

Maar het is niet de enige plek waar uitbreiding van het aanbod wordt geconstateerd. "Steeds meer dames animeren in bars en pikken daar klanten op", weet Blaak. "En ook op straat wordt meer getippeld dan voorheen. Het beleid van om ramen op de Wallen te sluiten, begrijpt ze niet. "Nu gaat een groot deel van de handel ondergronds door." De Amsterdamse wethouder Marijke Vos (GroenLinks) vindt dat prostitutie een 'aanvaardbare vorm van arbeid' moet worden. Morgen lanceert zij plannen om dit te bereiken.

Geen opmerkingen: