woensdag, juni 18, 2008

Dood Steenwijker niet door geweld

Dood Steenwijker niet door geweld - Binnenland - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [binnenland]

Dood Steenwijker niet door geweld vechtpartij

STEENWIJK -  De dood van een 22-jarige man uit Steenwijk na een vechtpartij op 1 juni is niet veroorzaakt door geweld. Een ontsteking aan de hartspier is hem die nacht fataal geworden, meldde het Openbaar Ministerie (OM) Zwolle-Lelystad dinsdag.

Agenten hebben het lichaam van de man 's nachts in de binnenstad van Steenwijk gevonden op een stoep. Twee verdachten van respectievelijk 34 en 32 jaar uit Steenwijk die eerder zijn opgepakt, worden niet langer gezien als mogelijke veroorzakers van de dood van de man. Wel blijven ze verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij.

Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. De ontsteking aan de hartspier is ontdekt na sectie op het lichaam. Het intreden van de dood kan bij zo'n ontsteking worden versneld door hevige opwinding en gebruik van alcohol en amfetamine. Beide middelen zijn in het lichaam van de man aangetroffen, aldus het OM.

De officier van justitie moet nog een besluit nemen over verdere vervolging van de twee verdachten voor openlijke geweldpleging danwel mishandeling.

Geen opmerkingen: