dinsdag, juni 03, 2008

'Bos beschadigt reputatie onderzoeksinstituut'

Elsevier.nl - Economie - 'Bos beschadigt reputatie onderzoeksinstituut'

NB: het schijnt dat Elsevier.nl - nogal graag aandach besteed aan negatieve berichtgeving omtrend Wouter Bos ....(Patrick).

'Bos beschadigt reputatie onderzoeksinstituut'

dinsdag 3 juni 2008 10:48

Met zijn kritiek op het onderzoek naar woekerpolissen heeft minister Wouter Bos (PvdA) van Financiën de reputatie van het Instituut Financieel Onderzoek (IFO) 'ernstig beschadigd'.

Wouter Bos moet de regie over het onderzoek nemen, zegt de Consumentenbond
Wouter Bos moet de regie over het onderzoek nemen, zegt de Consumentenbond

Dat zegt IFO-voorzitter Evert Jan Lammers.

Woekerpolissen
Het instituut doet in opdracht van het ministerie van Financiën onderzoek naar de woekerpolissen, de beleggingsverzekeringen waaraan zeer hoge kosten verbonden lijken te zijn.

Wouter Bos noemde een IFO-rapport vorige week in de Tweede Kamer 'nagenoeg bagger' en heeft het IFO tot 13 juni de tijd gegeven om met een beter rapport te komen.

Discussiestuk
Maar het IFO stelt dat deze deadline niet haalbaar is. Het onderzoek is niet af omdat verzekeraars niet de juiste informatie aanleveren. Het rapport waar Bos op doelde was volgens het IFO dan ook niet meer dan een discussiestuk.

De minister en de Tweede Kamer wachten met smart op de resultaten van het IFO. De studie heeft al verschillende keren vertraging opgelopen.

Polishouders
'De door de minister gewekte verwachting dat polishouders de onderzoeksresultaten kunnen betrekken op de eigen polis, is niet haalbaar. Dit was en is bekend bij het ministerie,' aldus Lammers.

De Consumentenbond vindt dat Bos, als opdrachtgever, de regie moet nemen en de verantwoordelijkheid voor het onderzoek moet dragen.

Door Brenda Peeters

Geen opmerkingen: