maandag, juni 09, 2008

Supportershome Ajax dicht na conflict met politie

Supportershome Ajax dicht na conflict met politie - DAG

Supportershome Ajax dicht na conflict met politie

09-06-2008 | Door: NOVUM

(Novum) - Het supportershome van Ajax is maandag voor onbepaalde tijd gesloten. Dat heeft het bestuur van het gebouw besloten nadat agenten alle beveiligingscamera's innamen. De politie wil volgens de supporters de beelden van een toernooi op de velden bij het supportershome kunnen bekijken.

Het gebouw opende in januari weer zijn deuren nadat het in december op last van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen was gesloten. Aanleiding voor de sluiting waren de rellen rond de wedstrijd van de Amsterdammers tegen Dinamo Zagreb op 4 oktober. Voorwaarde voor de heropening waren de aanwezigheid van professionele bewaking en plaatsing van camera's, waarvan de beelden door de politie konden worden bekeken.
Toen de politie afgelopen week de camerabeelden van het toernooi van twee weken geleden wilde hebben, maakte het bestuur bezwaar. De politie gaf hierop aan dat een van de voorwaarden voor heropening was dat het supportershome altijd 'op eerste sommatie' van de politie de beelden moest afstaan. Maar volgens het bestuur is dit een onwerkbare voorwaarde, die bovendien tot afgelopen week niet schriftelijk zou zijn bevestigd.
"Wij zijn van mening dat wanneer wij op eerste sommatie de beelden dienen af te staan, dit de vertrouwenspositie naar de supporters in hevige mate aantast", licht het bestuur toe op de website van de AFCA supportersclub. "De uitwerking van de maatregelen en voorwaarden die nu aan ons worden gesteld maken verder functioneren onmogelijk. Het beheer van het supportershome is op deze manier niet in handen van de Stichting Supportershome Ajax, maar van de districtschef politie Amsterdam Zuidoost."

De politie kon maandag niet direct reageren.

Geen opmerkingen: