woensdag, juni 18, 2008

'Politie hoaxt incestverhaal'

SpitsNieuws : 'Politie hoaxt incestverhaal'

'Politie hoaxt incestverhaal'

"Het is een mooi verhaal, maar wel in elkaar gezet door rechercheurs", aldus raadsman E.P. Eujen voor de Asser rechtbank over de incestverdachtmakingen tegen zijn client. "Ik ben daar heel erg van geschrokken." De advocaat verwijst de beschuldigingen van het OM tegen zijn cliënt resoluut naar het rijk der fabelen.

De 48-jarige vluchteling M. uit Meppel wordt verdacht van het seksueel misbruik van twee (stief)dochters in de periode '92 tot '03. "Maar ik had van meet af aan een slecht gevoel bij dit dossier. Het klopte gewoon niet. Mijn vermoedens werden bevestigd toen ik de opnames zag", aldus Eujen. Volgens hem hebben de rechercheurs tijdens het verhoor van de 'slachtoffers' niet alleen de vragen gesteld, "maar die in feite ook beantwoord."

De rechtbank heeft inmiddels de officier van justitie opdracht gegeven beide opnames aan het dossier toe te voegen, zodat alle betrokkenen ze kunnen bekijken. De raadsman heeft dat vorige week al gedaan, weet het dvhn. Toen bleek echter alleen de DVD over het verhoor van het jongste meisje aanwezig te zijn. De behandeling van de strafzaak tegen M. werd als gevolg daarvan voor maximaal drie maanden uitgesteld.


M. van Helvert | 17-06-08 |

1 opmerking:

Anoniem zei

Advocaat Eujen heeft geen onzin verteld kennelijk. Getuige rtv drenthe en de meppelercourant is de man afgelopen dinsdag vrijgesproken.

Benieuwd of zoiets nu ook gevolgen heeft voor de rechercheurs.