maandag, juni 23, 2008

Rijke dealer laat het iets te breed hangen - De brandweer moest het grootste van de plasmaschermen uit de villa hijsen

PAROOL: Misdaad - Rijke dealer laat het iets te breed hangen

Rijke dealer laat het iets te breed hangen


Plasmaschermen, peperduur geluidsapparatuur, auto's en andere luxegoederen doen een 43-jarige drugshandelaar de das om.

Foto ANP/Marcel Antonisse


AMSTERDAM - Een 43-jarige drugshandelaar uit Amsterdam heeft zich verraden door het iets te breed te laten hangen. Hij gaf de laatste jaren, contant, een kwart miljoen euro uit aan dure huurauto's. In zijn kapitale villa in Zuid en zijn appartement in de binnenstad was elk vertrek van een groot plasmascherm voorzien, tien in totaal, plus geluidsapparatuur van de duurste merken, waaronder twaalf geluidszuilen.

De brandweer moest het grootste van de plasmaschermen uit de villa hijsen. De apparatuur is ook een kwart miljoen euro waard. Bij zijn arrestatie had de verdachte 27.000 euro cash op zak. In zijn villa vond de politie tienduizend euro en een garderobe vol merkkleding.
De recherche begon het onderzoek omdat de verdachte steeds die dure auto's huurde, terwijl hij toch niet beschikte over een legaal inkomen.

Behalve zijn 34-jarige vriendin die profiteerde van de luxe, is ook de autohandelaar verhoord als verdachte, en de eigenaar van een bedrijf dat de verdachte aan valse loonstroken hielp. De recherche probeert de in beslag genomen spullen verbeurd te laten verklaren. (PAUL VUGTS)

Geen opmerkingen: