donderdag, juni 05, 2008

Meer liefde voor ICT-afdeling met Doctor Love

Meer liefde voor ICT-afdeling met Doctor Love | Nieuws | Loopbaan | Computable.nl

Meer liefde voor ICT-afdeling met Doctor Love

Een te kleine mailbox, updates midden op de dag of een onbereikbare servicedesk. Op de website I Love My IT Department kunnen ict'ers lezen hoe ze hun service kunnen verbeteren. Ook bieden initiatiefnemers HP en en ict-kennisplatform Digital Boardroom er tips voor managers.

Er is te weinig waardering voor ict. Dat vinden HP en ict-kennisplatform Digital Boardroom, die daarom de website I Love My IT Department in het leven hebben geroepen. De site moet ict'ers adviseren over hoe zij met hun afdeling een gewaardeerde partner kunnen worden.

Op de website kunnen bezoekers onder andere een interview lezen met Henk Grevelman, de chief information officer (cio) van Zwitserleven. Ook kunnen ict-managers er tips opdoen over hoe zij het beste met hun personeel kunnen omgaan.

Ilovemyitdepartment.com is een onderdeel van HP's actie die zich richt op projectmanagement en service management. Het draait daarbij vooral om de menselijke kant van succes, aldus Wytze Rijkmans, Country Manager HP Software Nederland. "Door de noodzakelijke centralisatie van it en outsourcing is de afstand met de business toegenomen", aldus Rijkmans, die vindt dat 'cio's zich meer moeten bezighouden met het managen van de relaties' in plaats van alleen maar te kijken naar afspraken die in contracten gemaakt zijn.

Er is ook een tegenhanger van I Love My IT Department: op www.ihatemyitdepartment.com wordt geïllustreerd hoe het misgaat tussen ict-afdelingen en gebruikers.

Geen opmerkingen: