maandag, mei 26, 2008

Flaneren op het water: de autoboot

Elsevier.nl - Auto & Reizen - Flaneren op het water: de autoboot

Flaneren op het water: de autoboot

maandag 19 mei 2008 16:17

De autoboot is bezig aan een opmars. De bekendste naam op het gebied van 'runabouts' is het Italiaanse Riva. Maar ook in Nederland worden boten gemaakt die zijn geïnspireerd op de klassieke autoboot. Vaak betreft het kleine bedrijven, gerund door enthousiaste botenliefhebbers, die van hun hobby hun onderneming proberen te maken.

Aurelia 780
Aurelia 780

Aurelia 780
Nostalgie kleeft aan de runabout, maar het kan ook anders. Edwin Pols, directeur van Snijtechniek Brabant, vroeg ontwerper Willem Nieland een aluminium runabout te tekenen. Het resultaat is een futuristisch design met de karakteristieke eigenschappen van de ouderwetse autoboot. Bekijk de Aurelia 780 hier in planerende vaart.
Prijs: circa 160.000 euro

MV Yachts

MV Yachts
Op de site van MV Yachts in Weesp staat een filmpje dat laat zien waarom runabouts zo geliefd zijn bij waterskiërs en wakeboarders.
Prijs: circa 139.000 euro

Venetian Classic

Venetian Classic 800
Karibu, een werf in het Friese Woudsend, introduceerde de Venetian Classic 800. Op deze video kunt u ook het interieur van de boot bekijken.
Prijs: circa 89.500 euro

Silverback

Silverback
Het Amsterdamse Nedcraft presenteerde in 2006 een van de mooiste autoboten die er is, gebaseerd op een ontwerp uit de jaren twintig van de Amerikaans Nelson Zimmer, de geestelijk vader van de runabout.
Prijs: vanaf 65.000 euro

Silvestris
Maarten de Bruijn, voormalig ontwerper van autofabrikant Spyker, ontwierp de watercabrio Silvestris. De stijlvolle runabout is onder andere leverbaar met een 8,1-liter V8-motor, die de boot kan voortstuwen naar een topsnelheid van 100 kilometer per uur.
Bekijk de Silvestris op volle snelheid.
Prijs: 260.000 euro

Door Bram Hahn

Geen opmerkingen: