vrijdag, mei 09, 2008

Weduwe Chet Baker boos om vernietiging dossier

Weduwe Chet Baker boos om vernietiging dossier - Kunst - de Volkskrant

Weduwe Chet Baker boos om vernietiging dossier

Van onze verslaggever John Schoorl
gepubliceerd op 09 mei 2008 02:46, bijgewerkt op 9 mei 2008 11:29

AMSTERDAM - Het onderzoeksdossier over de dood van de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker, op 13 mei twintig jaar geleden, blijkt vernietigd te zijn. Dit tot groot ongenoegen van de weduwe Baker, die nog steeds twijfelt over de doodsoorzaak van de muzikant, die in 1988 uit een raam viel van het Amsterdamse Prins Hendrikhotel.

VergrotingVergroting Chet Baker Vergroting
Chet Baker (ANP)

De politie heeft het dossier begin jaren negentig vernietigd. Volgens het Amsterdamse Stadsarchief, waar normaal gesproken de dossiers terechtkomen, is dit zeer ongebruikelijk. De Amsterdamse politie bevestigt dat dossiers doorgaans langer worden bewaard.

Uit onderzoek van de politie in 1988 is vast komen te staan dat de verslaafde trompettist per ongeluk uit het raam is gevallen. Moord of een misdrijf werden uitgesloten en over zelfmoord werd in het geheel geen uitspraak gedaan. Dat kon echter niet uitgesloten worden.

Volgens voormalig rechercheur Rob Bloos was het een duidelijke zaak. Er waren geen sporen van een misdrijf, en gezien het drugsgebruik van Baker, was hij mogelijk in een roes uit het raam gevallen.

Geen opmerkingen: