maandag, mei 26, 2008

'KLM verplaatst CDA'er na klacht moslima'

Elsevier.nl - Nederland - 'KLM verplaatst CDA'er na klacht moslima'

'KLM verplaatst CDA'er na klacht moslima'

zaterdag 24 mei 2008 09:27

Het Amsterdamse CDA-gemeenteraadslid Lex van Drooge heeft 'een naar gevoel' overgehouden aan een vliegreis vanuit Turkije: omdat een moslima niet naast een man wilde zitten, werd hem verzocht ergens anders in het vliegtuig te gaan zitten.

KLM zegt altijd rekening te houden met wensen van passagiers
KLM zegt altijd rekening te houden met wensen van passagiers

Van Drooge zegt vandaag in De Telegraaf 'verbaasd' te zijn over de gang van zaken op de terugreis van het werkbezoek aan Istanbul met andere Amsterdamse politici.

'Aan het begin van de terugreis werd mij door een stewardess verzocht elders in het vliegtuig plaats te nemen. Later bleek dit op verzoek van mijn oorspronkelijke buurvrouw met hoofddoek,' zegt Van Drooge.

Wensen
De KLM kan het incident niet bevestigen tegenover de krant. Maar volgens de luchtvaartmaatschappij wordt er - 'als het mogelijk is' - altijd rekening gehouden met de wensen van de passagiers.

Wel erkent de KLM dat ook de vrouw kon worden verzocht ergens anders te gaan zitten.

Klachten
Ook eerder deze week ontstond ophef na het toegeven aan klachten van moslims: in het gemeentehuis van Huizen werden schilderijen waarop halfnaakte vrouwen te zien zijn uit het zicht gehangen op last van klagende moslims.

En vorige week vroeg een aannemer in Almere zijn personeel - ondanks de hitte - lange broeken te dragen, nadat islamitische buurtbewoners hadden geklaagd over de blote benen.

Lees het dossier Censuur in Nederland

Door Robbert de Witt

Geen opmerkingen: