zaterdag, mei 31, 2008

Nieuwe tegenfilm uit Iran bewijst gelijk Wilders ?!??

Elsevier.nl - Weblog - Nieuwe tegenfilm uit Iran bewijst gelijk Wilders

weblog AFSHIN ELLIAN

Nieuwe tegenfilm uit Iran bewijst gelijk Wilders

KLIK hier om de Film te bekijken 4 links ...


maandag 19 mei 2008 10:48

Fitna is nu al een vergeten filmpje. Nadat was gebleken dat Fitna een ongevaarlijk filmpje is, gingen wij, zoals minister Piet-Hein Donner van ons verlangde, over tot de orde van de dag.

Maar in de islamitische wereld vinden ze Fitna nog steeds een problematisch filmpje. Op de invloedrijke fundamentalistische site van Fars Nieuwsagentschap staat dit bericht:

'Film, antwoord op Fitna! Terwijl de zionistische media met de productie van Fitna op de oorlogstrommel tussen de religies slaan, hebben de Iraanse jongeren een koranische film gemaakt om de eenheid en cohesie te scheppen tussen de monotheïstisch religies als antwoord op Fitnagaran (de veroorzakers van Fintna).'

Compromissen
Dit is pas dreiging, eenheid tussen de monotheïstische religies: orthodoxe joden, inquistoire christenen en fundamentalistische moslims!

Hoe breng je zo'n eenheid tot stand? Door compromissen te sluiten, en door de waarheid van je eigen religie enigszins te relativeren? Zijn de fundamentalistische moslims daartoe in staat? Is überhaupt een fundamentaltist, ongeachte zijn religie, daartoe in staat?

Laten we dus kijken naar deze film.

Rust en vrede
De film begint met een meisje in hidjab (islamitische kledingvoorschriften) dat in de vrije natuur een koran openslaat. Dat is pas rust en vrede!

Daarna volgen beroemde scènes uit de film Ten Commandments waarin Mozes de zee laat splitsen om de joden er doorheen te laten lopen.

Daaronder staat: 'Moses' jihad (Holy war) against the Pharaoh the ruler of Egypt'. Begrijpt u het nu: Mozes was ook een jihadist. Hoe vaak heb ik al tegen Leon gezegd dat ook Mozes niet deugde, maar hij wilde niet naar mij luisteren!

Israël
Waarheen ging Mozes? Dat wordt er niet bij verteld. Hij leidde zijn volk naar Israël. Ja, hetzelfde Israël dat ze in Iran van de kaart willen vegen.

Mozes mocht zijn droom (Jeruzalem) niet betreden: in het verlangen naar het heilige, stierf Mozes. Niet hij, maar zijn volk moest Jeruzalem bereiken.

Mohammed had ook een droom, een eigen Jeruzalem. Mekka was zijn Jeruzalem. Hier zien we ook het verschil tussen Mohammed en Mozes: Mohammed veroverde en herordende Mekka. Met Mohammed begon de profetische maakbaarheid. Niet langer het verlangen naar het heilige stond centraal, maar het veroveren en het maken van het heilige werd het oogmerk van het profetische.

Slaaf
En dan volgen de scènes uit de Christus-films. De gemartelde Christus wordt vergeleken met scènes uit de Hollywood-film over Mohammed waarin Bilal, een tot islam bekeerde slaaf, wordt gemarteld door zijn eigenaar.

De vraag die ze zich moeten stellen luidt: waarom mogen Mozes en Christus wel, en Mohammed niet worden afgebeeld? Zijn zij de mindere profeten?

Een christelijke koning uit Ethiopië gaf de gevluchte moslims asiel. Dit impliceert dat de monotheïstische religies dezelfde waarden vertegenwoordigen: het ten val brengen van een afgod door een Mohammed die we nooit mogen zien.

Strijd
En daarmee begint de strijd tegen de polytheïsten; 9/11, oorlog in Irak, war of democracy, de orthodoxe joden tegen de moslims, de joodse kinderen in oorlog tegen Hezbollah, en het lijden van moslims door toedoen van het Westen en joden.

Voor dat laatste wordt de Koran gereciteerd: 'En Wij hebben aan de Israëlieten in het boek aangekondigd: Jullie zullen twee maal op de aarde verderf zaaien en jullie zullen je zeer hovaardig gedragen. En wanneer de aanzegging van de eerste van beide uitkomt, dan zenden Wij tot jullie dienaren van Ons, mensen die hevig geweld uitoefenen. Zij dringen dan in de woningen door. (...)' 17: 4-5'

Wie hebben hevig geweld uitgeoefend op joden? Babylonische machthebbers, de Romeinen, profeet Mohammed, de katholieke middeleeuwers, nazi's. Wie is de volgende?

Nachtreis
Hier gaat het om verzen uit een soera, die als theologische legitimatie hebben gegolden voor de verovering van Jeruzalem: sorat al-israa (de nachtreis) waarin Mohammed 's nachts door engelen naar Jeruzalem wordt gebracht.

De eenheid van alle monotheïstische religies is dus gewoon de eenheid die de islam brengt: de verovering van de wereld met daarin alle religies. Mozes is leuk, Christus is ook aardig, maar de islam is de beste.

En daarom worden hun steden veroverd. Hier ligt het ware probleem van de politieke theologie van de islam.

Terroriseren
In Fitna komt een vers (8:60) voor waarin gelovigen wordt gevraagd om de vijanden van Allah en hun eigen vijanden te terroriseren. In deze tegenfilm wordt dit gereciteerd en worden daaraan beelden gekoppeld van marcherende Hezbollah, Hamas in de aanval, en nog meer jihadistische troepen.

De makers geven daarmee aan dat zij uiteraard gehoor geven aan de opdracht van de Koran, omdat er een strijd gaande is.

Dan tonen ze Mahmoud Ahmadinejad die wegens de verjaardag van Mohammed en Pasen Britse mariniers vrijlaat. Ook zien we de mishandelingen in Abu Ghraib. Dit is weer vreemd: de mishandelaars van Abu Ghraib zijn allemaal vervolgd en veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen.

Maar de ontvoerders van die Britse mariniers, namelijk de revolutionaire Garde van Iran, worden niet vervolgd! Ze worden zelfs bedankt door Ahmadinejad. Verschil moet er zijn!

Verzoeking
Hoe ziet het met het begrip Fitna? het antwoord op Wilders staat in de Koran: 'En bestrijd hen totdat er geen verzoeking (Fitna) is en de godsdienst geheel aan Allah behoort.' (8:39)

Wie moet je nu bestrijden? De beelden spreken voor zich: Hitler (door het Westen en niet de islam verslagen), Slobodan Miloševiæ (ook door de Amerikanen verslagen), Saddam Hoessein (met respect voor de fundamentalisten, maar hij is door George W. Bush verslagen), en Israël.

Apocalyptisch
Het einde van de film nadert en dat einde is apocalyptisch: natuurrampen, uiteenvallende flats, etc. Het westerse kapitalisme staat tegenover de islam. Dit is de laatste apocalyptische boodschap.

Hoe het kwaad wordt overwonnen? Door de toename van de islam in Europa. En Paus Johannes Paulus de Tweede kust een Koran.

Plotseling wederkeert de rust in de natuur. Het meisje slaat de Koran dicht. Zelden hebben we het islamitische imperialisme zo mooi en compleet kunnen aanschouwen als in deze, vooralsnog laatste tegenfilm.

De nagestreefde eenheid is de onderwerping van alle anderen aan de islam. Weer bewijst een tegenfilm het waarheidsgehalte van Fitna.

Geen opmerkingen: