dinsdag, mei 27, 2008

SGP boos over reclameposter met Eva

SGP boos over reclameposter met Eva - DAG

SGP boos over reclameposter met Eva


(Novum) - Een reclameposter voor ontbijtgranen met daarop een afbeelding van Eva heeft heel wat stof doen opwaaien in Veenendaal. De plaatselijke SGP heeft maandag een brief naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd over de poster, die in een bushokje in de stad hangt. Dat heeft een gemeentewoordvoerder dinsdag bevestigd. De partij is boos dat het scheppingsverhaal voor een reclame wordt gebruikt.

De poster toont een Eva die tot boven haar knieën in een berg appels staat. Eva is netjes bedekt: voor haar borsten hangen haar lange krullen en haar kruis wordt bedekt door een blad. 'Meer fruit dan vroeger', luidt de slogan boven de afbeelding. De SGP vindt de poster 'aanstootgevend en schokkend'.
De raadsfractie, die in Veenendaal vier van de 33 raadszetels heeft, wil dat gelovigen niet met zulke uitingen geconfronteerd worden. Het college, met wethouders van CDA, VVD en Lokaal Veenendaal, wordt dan ook vriendelijk verzocht om dit bij de fabrikant kenbaar te maken. Die fabrikant, Kellogg's, was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

De landelijk afdeling van de SGP staat volledig achter de actie van de raadsfractie in Veenendaal. "Voor de reclame wordt op een ludieke manier aandacht besteed aan het scheppingsverhaal", zegt een woordvoerder. "Het is terecht dat er actie wordt ondernomen, want daar zitten we helemaal niet op te wachten." Landelijk zal de SGP echter geen actie ondernemen, ook al hangt de poster door heel Nederland. "Dit moeten ze ter plekke aanpakken", zegt de woordvoerder.

Geen opmerkingen: