woensdag, mei 28, 2008

Mobiel internet is gevaarlijk in Japan

Mobiel internet is gevaarlijk in Japan - DAG

07:13

Mobiel internet is gevaarlijk in Japan

  • 0
28-05-2008 | Door: DAG
Japanse kinderen doen werkelijk alles op hun mobieltje.
Chatten, online shoppen, je MySpace bekijken, e-mailen, spelletjes spelen. En misschien ook nog bellen. Japanners doen alles op hun mobieltje. Veel Japanse telefoons zijn voorzien van 3G, een technologie voor supersnel mobiel internet, waardoor een telefoon vrijwel evenveel kan als een computer.

Vooral Japanse kinderen zijn helemaal verslingerd aan hun mobiele internet. Een derde van alle basisschoolleerlingen heeft al een mobiele telefoon; op de middelbare school hebben zes van de tien jongeren zo'n apparaat. Japanse ouders betalen ongeveer 25 euro per maand voor de mobiele kosten van hun kind.

De Japanse overheid is echter bezorgd. Ouders weten niet goed wat hun kind op het mobiele internet uitspookt, waardoor jongeren de kans lopen het slachtoffer te worden van cyber crimes. Ook zitten de kinderen te lang achter het internet, zegt de overheid.

Daarom heeft het kabinet in Tokio deze week een plan goedgekeurd, waarin ouders worden opgeroepen het gebruik van mobieltjes door hun kinderen te beperken. Ook zijn Japanse fabrikanten gevraagd om telefoons te ontwikkelen waarmee alleen gebeld kan worden.

Ook gaat er een filterprogramma komen, om de internettende Japanse kinderen te beschermen tegen ongewenste informatie.

Zie ook:

Lekker lezen op je mobiel
'Internet standaard uit buiten landsgrens'

Geen opmerkingen: