woensdag, mei 21, 2008

Honda FCX Clarity vanaf juli op Amerikaanse markt

Honda FCX Clarity vanaf juli op Amerikaanse markt - Autonieuws - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [Autotelegraaf]

Honda FCX Clarity vanaf juli op Amerikaanse markt

AMSTERDAM -  Honda denkt in drie jaar tijd maximaal 200 exemplaren van zijn FCX Clarity in de markt te kunnen zetten. Honda doet geen afstand van de vierdeurs sedan met brandstofcel, want wie er in wil rijden dient hem te leasen.
Foto: REUTERS

Foto: AFP

Foto: REUTERS











De auto is vanaf juli 2008 beschikbaar in Amerika. In de herfst start Honda de levering op de Japanse markt.

In Los Angeles wordt op de autoshow al een richtprijs afgegeven. Daar, waar Honda al klanten in de preproductie-auto's laat rijden, vraagt het merk zo'n 600 dollar per maand voor een periode van drie jaar. Dat bedrag is inclusief onderhoud en verzekeringspremie. De woordvoerder van American Honda laat weten dat er momenteel aan een servicenetwerk wordt gewerkt. De klant dient simpelweg contact op te nemen met de lokale Honda-dealer, waarna het bedrijf er zorg voor draagt dat de FCX Clarity naar de FCX-dealer gaat. De sedan kan na de werkzaamheden weer bij de regionale dealer worden opgehaald.

De FCX Clarity loopt op waterstof. Doordat de fabrikant het brandstofcelpakket zo compact mogelijk heeft gehouden, is de FCX Clarity een normaal ogende sedan. Volgens de woordvoerder geeft het design van de FCX Clarity zelfs de designkoers weer voor de toekomstige modellen van het merk. De auto meet 4,84 meter in de lengte, 1,85 meter in de breedte en 1,47 meter in de hoogte. Onder de fraaie koetswerk hangt een 136 pk en 256 Nm leverende elektromotor en een 136 pk krachtige Proton Exchange Membrane- brandstofcel. Volgens de fabrikant ligt het verbruik twintig procent lager dan dat van de FCX concept car. De actieradius is met volle 171 liter tank ongeveer 430 kilometer. Honda geeft een topsnelheid op van 160 km/h.

Geen opmerkingen: