maandag, mei 19, 2008

PvdA bereikt historisch dieptepunt in peiling

Elsevier.nl - Politiek - PvdA bereikt historisch dieptepunt in peiling

PvdA bereikt historisch dieptepunt in peiling

zondag 18 mei 2008 12:36

De steun van de kiezer voor de PvdA van Wouter Bos lijkt steeds verder af te brokkelen: in de nieuwste peiling van Maurice de Hond haalt de partij met achttien zetels minder stemmen dan ooit.

PvdA van Bos en Vogelaar blijft verliezen in peilingen
PvdA van Bos en Vogelaar blijft verliezen in peilingen

Andere partijen

D66 blijft stijgen in de peilingen: de partij van Alexander Pechtold groeit naar veertien zetels (nu drie). Rita Verdonks TON verliest een zetels ten opzichte van vorige, maar staat nog altijd op 25 Kamerzetels.

Andere partijen boeken weinig winst of verlies ten opzichte van de laatste peilingen:

  • VVD twaalf zetels (nu 22)
  • SP zestien (nu 25)
  • PVV elf (nu negen)
  • GroenLinks tien (nu negen)
  • ChristenUnie zeven (nu zes)

Dat meldt De Hond zondag. Vorige week stond de PvdA in zijn peiling nog op negentien, waarmee al veertien virtuele zetels van de 33 die de partij nu heeft, verloren zijn gegaan.

Volgens De Hond stond de PvdA nog nooit zo laag in de peilingen. Ook het CDA staat op verlies: ten opzichte van de 41 die de christendemocraten nu hebben, verliest deze partij er acht als er nu verkiezingen zouden worden gehouden.

Vogelaar
De Hond peilde ook in welke ministers Nederlanders de hoogste en laagste verwachting hebben.

Opvallend is dat beide lijstjes door een PvdA'er worden aangevoerd: van Ronald Plasterk (Onderwijs) wordt het meest verwacht, van Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) het minst.

Lees het weekblad-artikel Kan Bos de PvdA nog redden? en lees ook het Elsevier-commentaar Wouter Bos is PvdA niet de baas

Door Robbert de Witt

Geen opmerkingen: