maandag, mei 26, 2008

Koffieleuten toch fitter

Koffieleuten toch fitter - Binnenland - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [binnenland]

Koffieleuten toch fitter

door een onzer verslaggevers

AMSTERDAM -  Jarenlang werd koffie beschouwd als het ideale middel tegen een kleine dip, tot het voorbijgestreefd werd door de modieuze 'powernap'. Vervolgonderzoek heeft echter uitgewezen dat koffie toch het ultieme pepmiddel is.

De powernap (een hazenslaapje) zou ideaal zijn om de dip na bedrijfslunches teniet te doen: een half uurtje plat of met het hoofd op de armen voorover op het bureau en je bent weer zo fris als een hoentje. De productiviteit van het uitgeruste personeel neemt na het dutje dusdanig toe dat bedrijven toekunnen met minder personeel.

Nadat de hazenslaap aan Brits onderzoek werd onderworpen, stortten Franse wetenschappers zich op koffie als energieherstellend middel. Zij splitsten een groep vermoeide mensen in drieën: een deel kreeg koffie, een ander deel cafeïnevrije koffie en de rest deed een dutje van een half uur. Daarna moest iedereen op een rechte weg rijden zonder de middenlijn te raken. De uitgeslapen mensen raakten de streep 84 keer, de cafeïnevrije drinkers 159 keer en de koffiedrinkers 27 keer.

Geen opmerkingen: