dinsdag, mei 27, 2008

Vraagtekens Kamer bij korting op koran voor agenten

Vraagtekens Kamer bij korting op koran voor agenten - DAG

Vraagtekens Kamer bij korting op koran voor agenten


(Novum) - De korting die Amsterdamse politieagenten kunnen krijgen op de koranvertaling van Kader Abdolah heeft tot vraagtekens geleid bij verschillende partijen in de Tweede Kamer. Behalve de PVV lieten ook ChristenUnie en SGP dinsdag tijdens het vragenuurtje hun verbazing blijken aan de PvdA-ministers van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst en voor Integratie Ella Vogelaar.

Afgelopen weekeinde werd bekend dat de Amsterdamse korpsleiding voor zijn agenten een korting op Abdolahs onlangs verschenen koranvertaling heeft geregeld. Dit moet zorgen voor een beter inzicht in de islam, de godsdienst van een aanzienlijk deel van de Amsterdamse bevolking. PVV-Kamerlid Sietse Fritsma sprak dinsdag van een verkeerd signaal, want 'een aanpassing aan de islam'.
Ook de christelijke partijen SGP en ChristenUnie hadden moeite met de korting. SGP'er Kees van der Staaij pleitte voor het uitdelen van bijbels aan de Amsterdamse politie. "De bijbelkennis in Amsterdam is ook wel wat weggezakt."
Vogelaar, verantwoordelijk voor het integratiebeleid, sprak van een afweging op lokaal niveau, tussen werkgever en werknemers. Ter Horst, die de baas is van de politieagenten, verdedigde de korting op het boek. "De korting wordt gegeven teneinde een beter begrip te krijgen van de mensen met wie agenten omgaan, niet om te zeggen dat de islam zo'n goede godsdienst is." Ter Horst zei tijdens het vragenuurtje dat agenten wel op meer boeken korting kunnen krijgen. Volgens haar is dat geen probleem, omdat de boeken 'helpen bij een goede vervulling van het ambt'.

Het boek van de Iraans-Nederlandse schrijver Abdolah verscheen eind vorige maand bij uitgeverij De Geus. Abdolah wilde de koran voor Nederlanders toegankelijk maken.

Geen opmerkingen: