vrijdag, mei 09, 2008

Koop een SUV en krijg goedkope benzine

Koop een SUV en krijg goedkope benzine - DAG

07:45

Koop een SUV en krijg goedkope benzine

  • 1
09-05-2008 | Door: DAG
Kopers benzineslurpers krijgen korting op volle tank.
Amerikaanse automerken zetten een onconventioneel middel in om van hun onverkoopbare voorraad dorstige auto's af te komen: goedkope benzine. Als gevolg van de almaar stijgende benzineprijs laten Amerikanen grote, benzine slurpende auto's massaal links liggen. Kleine, zuinige modellen zijn nu de trend. Onder de slogan Let's refuel America krijgen kopers van een nieuwe Chrysler, Jeep of Dodge, niet de zuinigste merken, sinds begin deze week drie jaar lang een fikse korting als zij hun tank volgooien.

Zij betalen tot en met 2011 nooit meer dan 2,99 dollar voor een gallon (3,785 liter) benzine. Nu wordt aan de pomp de recordprijs van circa 3,60 dollar per gallon gevraagd. Ook als de brandstofprijzen nog verder stijgen, blijft het bedrag van 2,99 dollar gehandhaafd.
Hoe hoger het benzineverbruik van een auto, hoe hoger de korting. Wel geldt er een maximum. Voor een Jeep Commander bijvoorbeeld stopt de korting als er 2.400 gallon (9.084 liter) in de tank is verdwenen.

Met de actie zegt Chrysler 'werkende mensen te willen helpen die zich zorgen maken over de volatiliteit van de brandstofprijzen'.

De verkoop van tot voor kort uiterst populaire pick-uptrucks en SUV's daalt de laatste maanden zeer sterk. Amerikanen kiezen steeds meer voor kleinere, zuiniger Europese modellen. Zo is de Ford Focus een verkoophit in Amerika. In Europa is Fiat de enige fabrikant die ook stunt met gratis benzine.

Geen opmerkingen: